DogsDoo®2023-05-22T15:12:11+02:00

DogsDoo®

.

Je wilt niet stilstaan bij de hoeveelheid hondenpoep die elke dag wordt “geproduceerd”! Het is echter belangrijk dat u als hondenbezitter de uitwerpselen van uw hond opruimt. Niet alleen omdat het geen vertoning is, al die kleine hoopjes, maar omdat het uiterst storend is voor wie erop stapt. Maar ook, en vooral, voor de volksgezondheid. Veel honden dragen de hondenrondworm (toxocara canis) bij zich in hun darmen, een parasiet die gevaarlijk kan zijn voor mensen, vooral voor kleine kinderen en ouderen. Je wilt toch niet de oorzaak zijn van een zeer ernstige ziekte?

Zorg er daarom voor dat je altijd hondenpoepzakjes op zak hebt als je je hond uitlaat. En als je een beetje bezorgd bent over duurzaamheid, kies dan voor zakken die gemaakt zijn van natuurlijke hernieuwbare materialen, zoals onze DogsDoo® zakken. En die hier thuis worden geproduceerd en niet in China. Dit resulteert in een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

DogsDoo® zakjes zijn gecertificeerd als volledig composteerbaar, in tegenstelling tot de meeste andere die beweren afbreekbaar te zijn. Deze zijn “oxo-afbreekbaar”, wat betekent dat zware metaalzouten in gewoon plastic worden gemengd zodat ze tot poeder afbreken.

Maar dit is geen biologische afbraak! Het poeder is nog steeds plastic en het vervuilt onze grond. Om nog maar te zwijgen over de zware metalen!

  • 100% composteerbaar en hernieuwbaar
  • Producten van plantaardige materialen (bv. maïszetmeel en plantaardige oliën)
  • Klein, handig zakformaat

Bestel uw DogsDoo® nu!

OOGOPENER: (composteerbare) plastics in corona-tijden

Uit angst voor besmetting met het corona-virus worden op sommige plaatsen herbruikbare verpakkingen ontraden of verboden. Om hygiëneredenen wordt weer volop overgeschakeld op éénmalige verpakking. Daarmee dreigt een felbevochten verwezenlijking van de milieubeweging in het [...]

CONSUMINDEREN: zo begin je er aan in 5 simpele stappen

"Eentje is geentje' maar tegenwoordig is dat eentje toch eentje te veel. In een ideale wereld doen we niet aan impulsieve aankopen en puilen onze kasten niet uit. daar zou de planeet ons o zo [...]

Title

Go to Top